Hitting the Right Note

Text Size - RegularText Size - Large

Collaborating for Successful Campus Repositioning

Ensuring that our communities remain attractive to both today’s and tomorrow’s residents is a priority for any senior living operator.

Asbury’s master planning team partnered with THW Design for a large-scale campus repositioning project at Asbury Methodist Village. The plan included a complete renovation of a heritage apartment building, the redevelopment of a community center, and the renovation of the rehabilitative services wing of Asbury’s skilled nursing center.

The result was award winning – International Interior Design Award winning. But what we’re proudest of is the way that these complex, and potentially disruptive projects evolved. (See photos of the project below.)

Careful planning for smooth execution
By bringing stakeholders together in the earliest stages of the planning process, and empowering key resident groups from the beginning through the end, the renovations proceeded smoothly. Further, occupancy remained above budget, even in affected areas.

Today, The Blue Note Bistro is a campus gem, hosting regular classical and jazz concerts by residents and professionals, and serving as a popular place for residents, family members, and guests to gather for casual food, cappuccino, or a drink.

The Diamond Apartments lobby is home to impromptu afternoon ukulele concerts and a beautiful gathering place for Diamond residents.

And the Transitional Care neighborhood in the 5-star rated Wilson Health Care Center provides a tranquil, contemporary setting for recovering from an illness or injury.

Asbury believes: Resident Collaboration Is Key
Edith Isacke served as the chairman of the resident committee working in conjunction with architects on the Diamond Apartments and community center project, which eventually became The Blue Note Bistro. She was very pleased to not only see residents’ input sought out but followed – including making changes to carpeting, paint colors, and art work once the project was underway.

"It was a lot of work, but also a lot of fun, especially working with the decorators,” Edith says. “My apartment had a big notebook full of carpet, paint and art work samples.”

For her work, she was given a special, pink hardhat by the Wagman Construction crew. 


Photo Tour

Blue Note Bistro
Blue Note Bistro View our photo gallery »